SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD

Centrifugaal metallothermische SHS van Cast Co-Cr-Fe-Ni-MN- (х) legeringen (1)

Tijd vrijgeven: 2021-06-28 17:44:24  Hits: 18

abstract - ----a relatiefnieuwe benadering van het verkrijgen van metaalmaterialen die verschillende hoofdelementen in uitziende concentraties bevatten die er veelbelovend uitzien voor het vervangen van commercieel gebruikte legeringen voorgesteld. Dergelijke materialen worden High~entropy-legeringen (Heas) genoemd. Studies tonen aan dat Heas deneiging heeft om een ​​eenvoudige solide-solution-structuur te vormen en kan ook bestelde intermetallische fasen bevatten. Een dergelijke werkwijze voor het vormen van metaalmaterialen kan worden beschouwd als een achtergrond voor het produceren vannieuwe HEA met verhoogde prestatiekenmerken. De meeste studies richten zich op de relatie tussen microstructuur en gemeten eigenschappen; Aanzienlijk minder aandacht wordt besteed aan het bestuderen en ontwikkelen vannieuwe effectieve methoden voor het creëren van HEA. In dit artikel bestuderen we de mogelijkheid om CoCrfenimn- (x) Heas te verkrijgen door middel van centrifugaal metallothermische SHS. Chemische en technologische modi van het modificeren van gegoten CoCrfenimn-legering tijdens synthese (in situ) door de invoering van legeringscomponenten in de startende exotherme composities worden voor de eerste keer getest. De microstructuur en fasesamenstelling vannicrcofemh-legeringen gesynthetiseerd uit mengsels die TI-SI-B (C) of AL worden gekenmerkt. De microstructuur van CoCrfenimn- (TI-SI-B (C)) is vastbesloten te bestaan ​​uit een heige matrix ennieuwe structurele insluitsels van carbiden en borides van titanium. High-al CoCRFENIMN-AL HEA's worden weergegeven door een samengestelde structuur dienial bevat als basis en dispersienanoprecipitaten (100nm) van een CR

en Fe

based vaste oplossing. 

--introduction ontwikkelingen in het creëren vannieuwe legeringssystemen worden op grote schaal toegepast voor het verkrijgen van moderne metalen materialen die onder extreme omstandigheden (verhoogde temperaturen en ladingen) worden uitgevoerd, zoals High-temperatuur en Heatresistant-legeringen op basis vannikkel en ijzer [1 , 2]. De prestatiekenmerken bezeten door dergelijke legeringen werdennamelijk bereikt door een multicomponent legering. De mogelijkheden van traditionele benaderingen van de productie van metaalmaterialen door het selecteren van legeringselementen om de gewenste kenmerken van een

componentlegering te verbeteren, zijn grotendeels uitgeput en leidenniet langer tot een aanzienlijke toename van de eigenschappen.

-in 2004, een fundamenteelnieuw concept in legering om metalen materialen te produceren die verschillende hoofdelementen in een gelijk atoompercentage bevat, werd voorgesteld. Dergelijke materialen werden Highentropy-legeringen (HEA) [4-6] genoemd. Eerste studies verondersteld dat, vanwege de hoge configuratie-entropie van het mengen, het de voorkeur verdient om ongeordende substitutionele solide oplossingen te vormen in plaats van bestelde (intermetallische) fasen in Heat, en op deze manier moet de HEA's zowel hoge sterkte als voldoende plasticiteit hebben .

HOwever, toonden de auteurs van [7-9] geen duidelijke correlatie tussen de berekende waarden van configuratie-entropie en de fasesamenstelling van verkregen experimentele multicomponentlegeringen. De fasesamenstelling bleek afhankelijk te zijn van kenmerken van atomen van elementen die in Heas zijn opgenomen in plaats van hun aantal.

-De hightropy legeringen behoren tot eennieuwe klasse van multicomponentlegeringen waarin de concentratie van legeringscomponenten overeenkomt met de centrale regio's van fasediagrammen. Studies toonden aan dat Heas deneiging heeft om een ​​solide-solution-structuur te vormen en kan ook bestelde fasen bevatten [8], en het is mogelijk om structuren te verkrijgen dieniet typerend zijn voor gewone legeringen. Dus, eennieuwe benadering van de vorming van metalen materialen biedt grote mogelijkheden voor de ontwikkeling vannieuwe legeringen met verhoogde prestatiekenmerken. In het bijzonder hebbennieuwe HeA-based-composities ontwikkeld, hebben een groot potentieel om te worden gebruikt als hoog-temperatuurmaterialen. In de eerste stap werden HEAD-bevattende refractaire componenten (NB, MO, TA, V, W) voorgesteld [15-17]. Deze legeringen hadden een enkele-phase BCC-structuur en bezaten hoge-temperatuursterkte (400 MPa bij T=1600 ° C) [16]. Hun dichtheid was echter significant hoger (>12 g/cm3) dan die vannikkel superalloys. Daarom was een van de belangrijkste criteria voor het kiezen van legeringscomponenten een toename van de specifieke sterkte [18-20]. Een toename van de hoge-temperatuursterkte van legeringen kan worden bereikt door de gewenste structuur te vormen, bijvoorbeeld door de vaste-solution versterking en/och de precipitatie van secundaire fasen. Dit werd experimenteel bevestigd in [21-24]. Het is bekend dat de eigenschappen van legeringen worden veroorzaakt door de combinatie van fasen in de structuur en de vorming van gegeven structurele elementen. Nikkel superalloys hebben bijvoorbeeld een hoge sterkte, verzekerd door de aanwezigheid van bestelde γ' Fase (NI3AL) in eennikkel-based matrix.


voorgaand: High-throughput Nanoindentation M...

volgende: Centrifugaal metallothermische SH...