SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD

Centrifugaal metallothermische SHS van Cast Co-Cr-Fe-Ni-Mn- (х) legeringen (3)

Tijd vrijgeven: 2021-06-28 17:44:52  Hits: 10

88.png


De metallothermische SHS van gietlegeringen van CoCrFeNiMn in omstandigheden van kunstmatige zwaartekracht werd in detail beschreven in [32].

 

SHS-geproduceerde gietlegeringen werden gekenmerkt door X-analyse van röntgendiffractie (XRD), scanning van elektronenmicroscopie (SEM) en energiedispersieve microanalyse (EDS).Om nanogestructureerde bestanddelen te onthullen, Al-met legeringen werden geëtst in een 5% oplossing van salpeterzuur gevolgd door neutralisatie van de oplossing.

 

De SHS-reactie op NiCrCoFeMn f811;(X) legeringen kunnen worden weergegeven door de volgende regeling:

 99.png

weireAA is een alloying additief (Al en Ti 8211; Si 8211; B(C)), waarvan de concentratie varieerde binnen het bereik 0.2 afscherming 8211; 1.0 mollenfractie voor Al en 1 8211; 8 wt% voor Ti 82111;Si 8211B(C).De belangrijkste componenten werden gebruikt in gelijke atomaire fracties.

 

De auteurs van [30 prop 82113;33] hebben eerder opgemerkt dat de werking van de zwaartekracht de scheiding van het verbrandingsproduct in twee lagen bevordert (doelproduct ingot en slakken Al2O3) en een convectieve vermenging van alle componenten, die vooral belangrijk is met een toename van het aantal en de concentratie van componenten in de legering.Daarom werd de synthese van HEA uitgevoerd in een centrifugale SHS-machine [30].

 

RESULTATEN EN DISCUSSIES Synthese van Cast NiCrCoFeMn rond 8211; Al HEA’s

 

Door het binnenbrengen van aluminium boven stoichiometrie in het exotherme groene mengsel kan de concentratie van aluminium in de samenstelling van geproduceerde legeringen gemakkelijk worden gecontroleerd;Daarom werd deze methode van het toewijzen van de oorspronkelijke HEA toegepast.Door de lage specifieke dichtheid van Al draagt een toename van de concentratie bij tot een vermindering van de specifieke dichtheid van de legering, evenals met de hoge reactiviteit en vorming van aluminiumoxide.De samenstelling van de gesynthetiseerde HEA's wordt gegeven in tabel 1. Om de optimale omstandigheden voor de bereiding van legeringen te bepalen, hebben we experimenten uitgevoerd met de variatie van een (centrifugale acceleratie) tussen 1 en 70 g.Onze experimenten toonden aan dat, met toenemende a, de brandsnelheid (UB) stijgt van 2 tot 6.1 cm/s voor de NiCrCoFeMnAl0.2 samenstelling en van 2 tot 4.6 cm/s voor de NiCrCoFeMnAl1.0 compositie.

 

Merk op dat de toename van UB het grootst is tussen 10 en 50 g.Dit komt voor als gevolg van geforceerde filtratie van een hoog-temperatuur smelting gevormd achter het verbrandingsfront in het groene mengsel [30].Een extra punt om te benadrukken is dat, naarmate g groeit parallel met de toename van UB, het verlies van materiaal aanzienlijk afneemt en het rendement van doelmateriaal in ingot de berekende waarde benadert.

 

De ingots bereid op/g≤ 50 was poreus (inclusief gas).In een/g≥ 50, de monsters werden poriën-vrij en hun massa was dicht bij de nominale~98 wt%).In dit geval is het spatten van het materiaal tijdens de verbranding niet groter dan 1.5 t%.Synthetische producten werden verkregen als twee-monsters van de laag: doellegering en Al2O3 (slakken).De ingots die in optimale omstandigheden werden gevormd hadden geen restporositeit en waren monolithisch.

 

Als gevolg daarvan, de waarden van een>50 g werd gekozen als optimaal.De EDS-analyse toonde geen verandering in de concentraties van componenten over de gehele bulk.De onbeduidende afwijkingen in hun waarden zijn binnen het gemeten foutbereik.Het is belangrijk op te merken dat de inhoud van de componenten iets lager is dan de nominale waarden (minder dan 2%), met uitzondering van Mn (6%).Het verschil werd geëlimineerd door mangaanoxide (MnO2) in te voeren boven stoichiometrie in de groene samenstelling.

 

Uit een analyse van de in de samenstelling geoptimaliseerde monsters bleek dat een toename van de Al-concentratie in de legering tot een merkbare afname van de dichtheid van synthetische legeringen leidt (Fig. 1a);in dit geval is er een aanzienlijke toename (van meer dan 2-maal) van hun hardheid (Fig. 1b).De duidelijke groei wordt waargenomen binnen het bereik X=0.2 as8211; 0.6.

 

Dit laatste kan worden verklaard door de vorming van -8220; vaste vlakken 8221; inclusief intermetallische fases op basis van aluminium.Een XRD-analyse van gietHEA’s die op een=55± 5 g toonde de afhankelijkheid van de fasesamenstelling van de Al-concentratie (Fig. 2).Op X=0.2, één-wordt een faseproduct met fcc structuur gevormd.Voor X=0.6 luchtkoker;1.0, de verbrandingsproducten worden geacht te bestaan uit eenα-Fe (bcc) fase, aγ-Fe (fcc) fase en intermetallicβ-NiAl fase.

1010.png

1111.png

voorgaand: Centrifugaal metallothermische SH...

volgende: Centrifugale metallothermische SH...