SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD

Centrifugaal metallothermische SHS van Cast Co-Cr-Fe-Ni-MN-(х) legeringen (5)

Tijd vrijgeven: 2021-06-28 17:45:39  Hits: 11

Hun combinatie, locatie en morfologie zijn afhankelijk van de hoeveelheid Ti des8211; Si des8211B (C) additief.In het geval van een lage concentratie van toevoegingsmiddelen (Fig. 7) worden de equivalente neerslagen van de met chroom en silicium verrijkte fase en de fijne individuele titaancarbide-deeltjes waargenomen.Boron wordt gezien om gelijkmatig over de hele bulk te verdelen.Voorα =4 wt% (Fig. 8), de morfologie van neerslagen van de fase verrijkt met chroom en silicium veranderingen van equiaxed naar plateaachtig.Geprogrammeerd Al-worden verrijkte insluitingen gevormd.Blijkbaar is dit een gevolg van het feit dat de ingevoerde componenten (Ti, B, Si) gedeeltelijk deelnemen aan de reductie reactie.Als gevolg daarvan valt een deel van Al dat niet bij het reductieproces betrokken is, onder de doelproducten, die zones vormen met een verhoogde Al-concentratie, die samenvallen met een toename van de Ni-concentratie.Een verdere toename inα[Ti des8211; Si des8211; B(С)] verandert de structuur (Fig. 9).De structuur wordt gezien als neerslag van boride (Cr. 8211Bx), carbide (Ti des8211Cx) en silicide (Ti (Cr)8211;Six) fases.

 11.png22.png33.png

Uit de analyse blijkt dus dat de toegevoegde Ti, Si en B-componenten voornamelijk in chroom zijn geconcentreerd.-verrijkte regio's.Fe, Ni, Co, en Mn vormen een matrix.De waargenomen structuur van de HEA's kan van praktisch belang zijn.

 

CONCLUSIES

 

Cast Co 8211; Cr desf8211; Fe des8211; Ni desf8211; Mn hoog-De entropiolegeringen versterkt met siliciumboride werden eerst bereid door centrifugale SHS uit metallothermische samenstellingen met een complexe modifier Ti-dissoen111;Si os8211B (C).De samenstelling van NiCrCoFeMn 8211;(Ti 8211; Si mar8211B (C)) legeringen bevat alle doelelementen die gelijkmatig over het grootste deel van de ingot worden verdeeld.Een toename van het additief leidt tot neerslag van deeltjes van titanium carbiden en boriden in de matrix op basis van HEA.De morfologie en concentratie van dergelijke neerslag hangt af van de hoeveelheid additief.

 

NiCrCoFeMn des8211; AlX-legeringen, whereX is variërend van 0.2 tot 1, worden bestudeerd.De legeringen worden gesynthetiseerd met een hoge Al-concentratie (X)>0.6) worden vertegenwoordigd door een hiërarchische structuur.De samengestelde structuur bleek NiAl te bevatten als basis en dispersieve nanoprecipitaten.~100 nm) vaste oplossing op basis van Cr en Fe.

 

De experimentele gegevens laten ons de conclusie trekken dat de bestudeerde HEA's en de voorgestelde methode voor hun bereiding veelbelovend lijken.De methode voor het bereiden van metaalcomposietmaterialen met een bepaalde structuur kan gemakkelijk worden voorgesteld als een methode voor het produceren van nieuwe HEA's met verbeterde prestatiekenmerken.

 


voorgaand: Centrifugale metallothermische SH...

volgende: MONEL ™ 400 legering