SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD

Nikkel- ennikkel-gebaseerde legeringen

Tijd vrijgeven: 2021-09-28 10:30:54  Hits: 17

1. Binnenlandse productiestatusnikkel ennikkel-based legeringen

Purenikkel voor huishoudelijk industrieel gebruik kunnen worden geproduceerd op zichzelf, maarnikkel-based legeringenname gebaseerd op invoer.

 

Typesnikkel ennikkel-based legeringen (sommige hebbennationale materiaalnormen)

微信图片_20210928101800.jpg

Commonly gebruiktenikkel ennikkel-based legering merken : purenikkel N6; Monel 400; Hastelloy B, Hastelloy B-2; Hastelloy C-276, etc.

图片1444.png

2. Corrosiebestendigheid vannikkel ennikkel-based legeringen

 Nickel heeft een grotereneiging om te zetten in een passieve toestand. Bijnormale temperaturen, wordt het oppervlak vannikkel bedekt met een oxidefilm, die zij bestand zijn tegen corrosie in water en vele zoutoplossingen maakt.

 

Nickel inniet-oxidizing verdunde zuren, zoals<15% zoutzuur,<17% zwavelzuur en vele organische zuren, is behoorlijk stabiel bij kamertemperatuur. Wanneer echter oxidanten (FeCl2, CuCl2, HgCl2, AgNO3 en hypochloriet) en ventilatie wordt toegevoegd, de corrosiesnelheid vannikkel aanzienlijk verhoogt.

 

Nickel volledig stabiel alle alkalische oplossingen, of het hoge temperatuur of gesmolten base, die een opvallend kenmerknikkel.

 

Monel meer corrosie-resistant dannikkel in reducerende media en meer corrosie-resistant dan koper oxiderende media en meer corrosie-resistant dannikkel en koper in fosforzuur, zwavelzuur, zoutzuur, zoutoplossingen en organische zuren.

 

in concentraties van fluorwaterstofzuur, Monel legering zeer bestendig tegen corrosie wanneer zuurstof binnenkomt iets. Maar als er beluchting en oxydatiemiddel in de oplossing, of wanneer er schadelijke verontreinigingen zoals ijzerzout en koperzout in de oplossing, de weerstand tegen fluorwaterstofzuur afnemen. Naast platina en zilver bij metalen materialen is een van de beste materialen bestand tegen waterstoffluoride corrosie.

 

Het is zeer goed bestand tegen corrosie in loog oplossing maar wanneer de concentratie vannatriumhydroxide hoog is, de corrosiebestendigheid van Monel legering slechter dan die vannikkel, maar het isnog alkali resistent dan andere metalen materialen.

 

Monel legering gevoelig voor spanningscorrosie. Het beste is om te gebruikenna uitgloeien bij 530-650 ℃ op spanning te elimineren.

 

Hastelloy legeringen gebruikte zijn Hastelloy B (B-2, B-3) en Hastelloy C-276, die een hoge corrosiebestendigheid hebbenniet-oxidizing anorganische en organische zuren, zoals resistentie tegen verdund bij 70 ° C. Zwavelzuur, bestand tegen alle concentraties zoutzuur, fosforzuur, azijnzuur en mierezuur, metname warmte-resistant geconcentreerd zoutzuur.

 

Hastelloy stabiel in caustische alkali- en alkalische oplossingen en volledig stabiel in organische media, zeewater en zoet water.


voorgaand: Warmtebehandeling en analyse vann...

volgende: Advanced Nickel-gebaseerde superl...