SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD

Herkristallisatiecorleatie van single kristalnikkel base superalloy gietstukken

Tijd vrijgeven: 2021-06-28 17:39:52  Hits: 5

introduction


- herkristallisatie verschijnsel monokristallijnnikkel-based superlegeringen tijdens oplosgloeien leidt tot hoge investeringskosten in het monokristal gietende industrie. Denucleatie van herkristallisatie is meestal gerelateerd aan de migratie van bestaande korrelgrenzen. Bij afwezigheid van korrelgrenzen zijn 20-25% van ernstige vervormingen zoals inkepingen of compressie-trigger-herkristallisatie vereist, meestal versterkt door de aanwezigheid van stam-concentreerde regio's zoals carbiden. Herkristallisatie werd ook waargenomen tijdens thermomechanische vermoeidheid,nucleining op het kruispunt van vervormde dubbele banden. Deze mogelijkheden verschijnenniet in Cast Single Crystal Superalloys vanwege de lage potentiële stam en de afwezigheid van carbiden in het ontwerp. Dus, hoe gaat het met het verplaatsen van grote-angle graangrenzen gevormd in een enkel kristalmateriaal dat gematigde stam ondergaat? Een strategie om controle rekristallisatie is de vervorming tijdens het afkoelen door het veranderen van de keramische mal en het kernmateriaal, waardoor de sterkte van de matrijs, maar waardoor de kans op falen of vervorming te verminderen. Een andere methode is het elimineren of kiemvorming van herkristallisatie te verminderen.


Introduction om prestaties


Recently, Catherine MF Rae (overeenkomstige auteur) van de Universiteit van Cambridge en anderen ontvangen voor het eerst tekenen van kiemvorming in de oppervlaktelaag van monokristal gietstukken, en toonde aan dat onder de juiste omstandigheden van zeer bescheiden stam, kunnen ze uitgroeien tot grote bewegende delen. Aanzienlijke korrels hoekig korrelgrenzen. In deze studie, twee bronnen van oppervlaktekiemvorming in CMSX-4 legering geïdentificeerd. Experimenten hebben aangetoond dat de groei van microkristallijne korrels op het oppervlak complete herkristallisatie veroorzaakt in gebieden waar&101; er voldoende spanning in het stortgoed. Door het elimineren van deze oppervlaktedefecten, kan herkristallisatie volledig verlicht. Etsen van het oppervlak van de casting bleek een effectieve manier om dit te bereiken. De onderzoeksresultaten werden op Acta Materialia gepubliceerd onder de titel#Nucleation van herkristallisatie in gietstukken van monokristallijn Ni"based superlegeringen.-"


 


summary


In Samenvattend kan het volgende worden geconcludeerd: γ

&39; microkristalkorrels met grote#angle korrelgrenzen worden gevormd in het oppervlak eutectische laagnaar de bovenkant van het gietstuk. Zelfs bij het ontbreken van een kritische stam te produceren herkristallisatie, kan de microkristallijne korrelsnog weerstaan ​​standaard warmtebehandeling. In het onderste deel van de gieten,-&101; Er is geen oppervlak eutectische laag, kan het metaal plaatselijk hechten aan de matrijs en de daaropvolgende scheiding produceert een plaatselijk vervormd oppervlak met een draaihoek van 20 ° tot het bulkmonokristal. Na de warmtebehandeling vormt het vervormde gebied verschillende kristallen korrels door herhaalde twinning en heeft een zeer mobiele misoriëntatiehoek ten opzichte van het bulk. Experimenten tonen aan dat in de aanwezigheid van kritische vervorming in het blok, het etsen van het oppervlak van het gieten het herkristallisatie kan elimineren.#

voorgaand: Drie speciale vereisten van gietm...

volgende: Inconel ™ 718 gieten